Gratulerer!

Vi i Trygg-Grunn gratulerer deg med å ha vunnet et Oculus Go VR-sett i Nea Radios julekalender!

Om oss

Trygg-Grunn ble etablert i 2017 som rådgiver innen håndtering av vold og trusler om vold. Begge gründerne har solid bakgrunn fra forsvaret og har erfaringer fra inn- og utland. Siden 2018 har vi, med vår operative bakgrunn, jobbet med å utvikle BRAK VR, der vi har lagt opplærings- og scenariovideoer i VR-briller.

Under pandemien har vi videreutviklet BRAK VR, og vi har begynt å samarbeide med flere spennende aktører om å lage både oppfrisknings- og onboardingskurs. Den foreløpig siste avtalen vår ble omtalt av Nea Radio: Storkontrakt for Stjørdalsfirma: St. Olavs valgte Trygg-Grunn (nearadio.no) denne høsten.

Oculus Go

Oculus Go ble lansert i 2018 og ble presentert som den enkleste måten å dra inn i en kunstig virkelighet. Dette var Facebook-eide (nå Meta-eide) Oculus’ første frittstående VR-briller, og de gir fremdeles en veldig god VR-opplevelse.

Du trenger ikke noe maskinvare – ingen PC-er, telefoner eller konsoller. Oculus Go er bærbar, behagelig og brukervennlig. Ta brillene på, sett det i gang, og se film på en 180″-skjerm, gå på konsert på første rad, spill midt i kampens hete eller vær sammen med vennene dine på en helt ny måte.

Fullstendig brukermanual (på engelsk) finnes ved å følge denne linken: Oculus-Go-operation-manual-v2.pdf (simxspace.com)

Vi har opprettet en konto på brillen slik at den kan tas i bruk umiddelbart. Om du ønsker å opprette din egen konto kan du følge denne linken: https://support.oculus.com/articles/headsets-and-accessories/oculus-go-and-gear-vr/go-remove-account/?locale=nb_NO

I januar 2021 produserte vi et førstehjelpskurs i VR for Norsk Førstehjelpsråd, og vi har tatt oss friheten å legge inn dette kurset i din VR-brille. Her har vi laget en liten bruksanvisning for å se de ulike videoene i førstehjelpskurset:

OBS! Om du oppretter egen konto vil Førstehjelpsvideoene slettes fra brillen. Du vil allikevel kunne finne videoene på Youtube ved å følge denne lenken https://www.youtube.com/watch?v=R-yLPr_yVqM&list=PL_yAaQcqB9FnrjeraAglqWseAxDhAzt3a

Velg «Bibliotek»

Velg apper

Velg Oculus gallery

Velg intern lagringsplass

Velg listevisning

Velg sortering

Velg film

Noen grunnleggende råd når du skal bruke VR-briller:

  • Sett deg godt til rette i en stol som kan snurre 360 grader, f. eks. en kontorstol. I og med at du ikke kan se omgivelsene dine, anbefaler vi at du har minimum 1 meters klaring i alle retninger.
  • Skru på VR-settet og ta det på. Juster side- og hodestroppene ordentlig, og sørg for en komfortabel plassering av VR-settet på ansiktet og at du ser ett enkelt, klart bilde. Dette vil redusere eventuelt ubehag.
  • Settet kan kombineres med bruk av briller med rammebredde på inntil 160 mm.

FOR DIN EGEN SIKKERHET

  1. Virtuell virkelighet (VR) er en oppslukende opplevelse som isolerer deg fra dine virkelige omgivelser. Vær alltid bevisst på dine omgivelser før og mens du bruker BRAK VR. Utvis forsiktighet for å unngå skade på andre personer og materiell i dine omgivelser.
  2. VR kan føre til at kroppen din reagerer som om det var ekte. Ta av BRAK VR umiddelbart dersom du opplever ubehag eller fysiske symptomer du ikke føler deg komfortabel med.
  3. Ta minimum 10 til 15 minutters pause hver halvtime, selv om du føler at du ikke trenger det.
  4. Ikke bruk BRAK VR når du er: Trett; utmattet; følelsesmessig stresset eller urolig; eller dersom du er forkjølet, har influensa, hodepine, migrene eller øreverk, da dette kan øke din mottakelighet for negative symptomer i tillegg til faren for å smitte andre med sykdom.
  5. Unngå å miste VR-settet fra høyder. Dersom det mistes, særlig på en hard overflate, kan det forårsake skade på settet og batteriet. Hvis du mistenker skade på VR-settet eller batteriet, ta kontakt med Trygg-Grunn.
  6. Ikke la VR-settet bli vått eller komme i kontakt med væske. Selv om VR-settet kan tørke og fremstå å fungere som normalt, kan kontaktpunktene i batteriet eller kretsene sakte korrodere og utgjøre en sikkerhetsfare.
  7. For å unngå skade på VR-settet, ikke eksponer det for fukt, høy luftfuktighet, høye konsentrasjoner av støv eller direkte sollys .